• Caută

Xiaomi lansează prima stație de încărcare portabilă – Mijia 1000 Pro

Foarte populare în rândul camperilor (cel puțin cei din afara țării), tot mai mulți producători și-au îmbogățit portofoliul cu un astfel de generator electric portabil, de această dată fiind rândul celor de la Xiaomi. Producătorul chinez lansează (momentan doar pentru piața din China) primul său generator electric portabil, concurând astfel cu modelele de la Anker sau Bluetti.

Xiaomi Mijia Outdoor Power Supply 1000 Pro - baterie portabila


Acesta poartă denumirea de Mijia 1000 Pro iar sub carcasa metalică se ascunde un acumulator generos, cu o capacitate de 2800,00mAh/ 1022 Wh și putere de ieșire 220V/1800W, fiind suficient pentru a alimenta toate dispozitivele esențiale pentru ieșirile în aer liber, dar și electronicele precum telefoanele mobile, mini frigiderele, laptopurile și multe altele.

Cântărește 16.9 kilograme iar carcasa oferă protecție completă împotriva prafului, fiind certificat IP67. Teoretic (dacă ne luăm după indicația tehnică) rezistă și sub apă, la adâncime de până la 1 m, timp de 30 de minute. Bineînțeles că nu poate fi utilizat sub apă, dar în cazul în care este scăpat cumva în apă, generatorul cel mai probabil va rezista.

Xiaomi Mijia Outdoor Power Supply 1000 Pro - dispozitive ce le poate incarca_cr

Încărcare completă în 90 de minute

Xiaomi Mijia 1000 Pro dispune de o tehnologie care permite încărcarea până la 80% din capacitatea totală în 50 de minute, iar complet în 90 de minute. Poate fi încărcat de la priza sau se poate achiziționa separat unul (sau chiar 2) panouri solare compatibile ( Mijia Solar Panel 100W) pentru momentele în care nu exista o sursă de alimentare. La rândul lui, acesta poate alimenta simultan 13 dispozitive. Informații cu privire la capacitatea acestuia sunt disponibile pe panoul frontal iar ceva mai detaliat în aplicația Mi Home. Probabil acolo vor fi și alte setări disponibile.

Xiaomi Mijia Outdoor Power Supply 1000 Pro - panou solar

Așa cum am menționat încă de la începutul articolului, Xiaomi Mijia Outdoor Power Supply 1000 Pro este disponibilă momentan doar pentru piața din China, având un preț de aproximativ 933 euro. Prețul este unul destul de bun, dacă ne raportăm la prețurile concurenței, însă rămâne de văzut dacă în Europa va ajunge cu același preț.

Sursă: 1, 2, 3

Distribuie
Lasă un comentariu