• Caută

Mi Smart Home Hub 2, cel mai nou gateway Xiaomi, urmează să apară și în România

Lansat în China prin intermediul unei campanii de tip crowdfunding, la jumătatea lui 2022, cel mai nou gateway marca Xiaomi urmează să ajungă și în România în această primăvara. Black Tech, distribuitorul autorizat Xiaomi din România, ne-a confirmat faptul că în luna februarie sau martie l-am putea comanda pe cale oficială.

Primul Hub compatibil 2.4 GH, 5 GHz și RJ45

Xiaomi Smart Multimode Gateway 2 Hub (ZNDMWG04LM) permite conectarea senzorilor sau a diferitelor gadget-uri Xiaomi prin intermediul celor 3 standarde: Bluetooth, Zigbee 3.0 sau Bluetooth Mesh. De asemenea, hub-ul este compatibil cu ambele benzi WiFi, de 2.4 GHz și 5 GHz, fiind primul astfel de gateway compatibil cu banda 5 GHz. O premieră o reprezintă și prezența portului RJ45, care permite conectarea acestuia la internet direct prin cablu, pentru o conexiune mai stabilă.

Noul hub integrează un procesor dual-core de 1 GHz și 128 Mb memorie RAM, adică dublu față de generația anterioară. Această configurație îi permite să gestioneze fără probleme până la 100 de senzori sau device-uri în același timp. Pentru alimentare folosește un port USB-C. Carcasa este construită dintr-un plastic cu protecție UV, pentru a nu se îngălbeni în timp.

Mi Smart Home Hub 2 a fost lansat în China cu prețul de aproximativ $34, dar rămâne de văzut care va fi prețul de vânzare în România. GSMNet.ro au listat gateway-ul (BHR6765GL) cu prețul de 169 lei, însă momentan nu este în stoc. Pe AliExpress.com poate fi comandat deja (versiunea globală) cu prețul de 180 lei (incluse taxele și transportul).

Distribuie
Lasă un comentariu