• Caută

Xiaomi Mi Smart Clock – review

Obișnuit ca majoritatea produselor Xiaomi să aibă un raport preț/performanță foarte bun, Mi Smart Clock cred că este unul dintre puține gadget-uri Xiaomi pe care le-am returnat de-a lungul timpului, iar din punctul meu de vedere acesta este și”overpriced”. De ce spun acest lucru veți afla în rândurile ce urmează.

La capitolul construcție, Mi Smart Clock nu dezamăgește. Este construit dintr-un plastic plăcut la atingere iar finisajele sunt cele cu care ne-a obișnuit până acum producătorul chinez, adică foarte bune. Arată precum un baby monitor, însă nu aș putea trece acest lucru la minusuri.

Xiaomi Smart fără aplicația Mi Home? 😯

Dacă din imaginile de prezentare și clipurile de pe YouTube nu am reușit să îmi fac o părere cu privire la dimensiunile sale, atunci când l-am primit am realizat că este foarte mic. Diagonala ecranului măsoară 3.97 inch, adică cât un smartphone de acum 10 ani. Este mic, dar pentru un ceas cred că este potrivit.

Rezoluția este decentă, are și senzor de luminozitate, astfel că își reglează singur luminozitatea ecranului în funcție de lumina din încăpere. Pe timpul nopții ecranul se întunecă suficient de mult încât să nu deranjeze.

Totuși, cine cumpără Mi Smart Clock nu cred că îl ia doar pentru funcția de ceas, nu? Cel puțin eu l-am cumpărat pentru că am văzut în titlu și denumirea de „Smart Hub”, așadar, mă așteptam să fie un centru de control pentru restul dispozitivelor Xiaomi din locuință.

Google Nest Hub, într-o versiune mai mică 💔

Ei bine, nu a fost așa. Se pare că ceasul smart de la Xiaomi nu este decât un Google Nest într-o variantă mai mică. Pentru configurarea acestuia este necesară aplicația Home de la Google, nicidecum Mi Home, cea pe care mă așteptam să o folosesc.

După configurare îl poți controla vocal, poate reda conținut video de la camerele Xiaomi (doar anumite modele sunt compatibile), poți reda muzică de pe Youtube Music (Youtube nu funcționează) și Spotify, sau îl poți seta ca alarmă. Practic, este Google Assistent pe care îl ai și pe telefonul cu Android, doar că ai parte și de un mic ecran. Îl poți întreba diverse lucruri (doar în engleză) și el îți va răspunde, tot în engleză.

În interfața acestuia sunt câteva fete prestabilite pentru funcția de ceas dar există și opțiunea de a afișa poze din Google Photos alături de ora curentă, astfel că poate fi transformat într-o ramă foto. Din păcate, fiind atât de mic, nu vei dezluși pozele decât atunci când te apropii foarte mult de el. De la o distanță de 2 metri, spre exemplu, nu-ți poți da seama ce imagine este preluată din Google Photos. De asemenea, nici prea multe opțiuni pentru preluarea imaginilor din Google Photos nu există.

Pe partea de sunet nu excelează, cred că un Google Home Mini se aude mai bine decât acesta. Deci, dacă îl iei pentru muzică, mai bine te orientezi către altceva, au alte modele care inspiră un sunet mai clar. Pentru a reda în surdină un radio de pe TuneIn, este ok, însă nu pentru mai mult.

Merită Mi Smart Clock? 🤔

În primul rând nu este un hub (gateway) în adevăratul sens al cuvântului, sau cel puțin nu este genul acela de hub la care eu m-am gândit atunci când l-am achiziționat. Așa cum am spus-o și mai sus, consider că este un Google Home Nest într-o variantă cu ecran mai mic.

Dacă îl vrei pentru funcția de ceas și asistentul virtual, atunci cred că vei fi mulțumit de el. Pentru ramă foto, sunet mai bun și posibilitate de a reda chiar și clipuri de pe YouTube, cred că Google Nest este o variantă mai bună.

Distribuie
Lasă un comentariu