• Caută

O nouă tabletă grafică de la Xiaomi, acum cu ecran colorat

Xiaomi are deja în portofoliu 2 astfel de tablete, una chiar cu opțiune pentru stocarea desenelor, însă ambele au o singură culoare pentru desen, acel verde neon pe care îl întâlnim și la modelele chinezești ieftine. Aceste tablete grafice sunt destinate în general copiilor, însă sunt sigur că își pot găsi o utilizare și în rândul adulților.

Cu noua versiune avem parte de mai multe culori, dar din păcate nu exista opțiunea de a alege o culoare anume. Cel mai probabil, în anumite zone ale ecranului va afișa o culoare anume. Este disponibilă în 2 dimensiuni, cu diagonală de 10 și 13.5 inch, iar creionul are prindere magnetică și vârf cu sensibilitate la presiune, astfel că poți trasa linii groase dar și mai subțiri.

Ca și la modelele anterioare, desenul poate șters cu o singură apăsare de buton. Dacă totuși dorești să salvezi notițele pentru mai mult timp, poți bloca ecranul. Nu există opțiunea de a transfera desenele sau notițele pe telefon. Chiar dacă mie personal mi-ar fi plăcut să aibă un acumulator integrat cu încărcare USB-C, tableta funcționează cu o baterie CR2025, care garantează o autonomie de până la 365 de zile, cu până la 100 de ștergeri zilnic.

La fel ca și prima generație, nu discutăm despre o tabletă grafică în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă de o jucărie pentru copii sau adulți. Personal, dacă va fi disponibilă și pentru Europa, eu aș opta mai repede pentru varianta care permite salvarea desenelor în telefon sau laptop, și nu pentru acest model care nu îți oferă posibilitatea de a alege culoarea dorită. Momentan nu știm dacă va fi lansată și global. Prețul pe AliExpress.com (cu taxe și transport) este de aproximativ $30.

Distribuie
Lasă un comentariu