• Caută

Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor Pro – review

Dacă nu vrei să cheltuiești prea mult doar pentru a afișa ora curentă, Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor Pro este o variantă excelentă ce poate înlocui ceasul clasic din casă. De asemenea, are și termometru/higrometru integrat, așadar, nu trebuie să mai cumperi unul separat.

Este un gadget micuț, compact și cu design minimalist, pe care îl poți așeza pe birou sau îl poți prinde cu ajutorul unui sticker adeziv pe orice suprafață din casă. Toate accesoriile de care ai nevoie pentru a-l putea monta undeva le găsești în cutia cu care este livrat. 😀

Ecranul este unul tip eInk de 3,7 inch (în traducere, cerneală electronică), care are consum redus de energie și unghi de vizibilitate foarte bun. Pe ecran este afișat și un emoticon care își schimbă fața în funcție de temperatură/umiditate. Din punctul meu de vedere, termometrul/higrometrul are o acuratețe foarte bună. Din păcate, pe timpul nopții ecranul nu este vizibil dacă nu există o sursă de lumină.

Funcționează cu 2 baterii CR2032 pe care vei uita să le mai schimbi. Mi-ar fi plăcut să aibă baterii normale (tip AA sau AAA), însă din cauza grosimii reduse clar nu se putea. Bateriile tip pastilă sunt mai greu de găsit, nu există sub formă de acumulator și nici nu cred că se pot recicla (cel puțin nu în România).

Poate fi sincronizat și cu aplicația Mi Home, acolo unde sunt afișate informațiile stocate cu privire la temperatură și umiditate pentru ultimele 6 luni. Se conectează la telefon prin intermediul Bluetooth 5.0 BLE iar pentru a putea fi accesibil și din afara locuinței este necesar un hub (gateway).

Din aplicație se pot face și ceva automatizări, asta dacă ai mai multe gadget-uri Xiaomi. Spre exemplu, poți porni umidificatorul sau radiatorul atunci când temperatura/umiditatea se schimbă. Tot în aplicație avem afișată și capacitate bateriei, însă atunci când trebuie înlocuită ceasul afișează acest lucru prin intermediul unei iconițe.

Merită cumpărat?

Eu îl recomand, este un gadget 2 în 1 cu aspect plăcut care oferă informații precise și are un raport preț/calitate foarte bun. L-am cumpărat de la PcGarage.ro, însă îl găsim și la magazine precum Geekmall.ro sau eMAG.ro.

Distribuie
Lasă un comentariu