• Caută

Trotineta electrică Xiaomi Electric Scooter 4 Pro este acum disponibilă la comandă și în Romania

Prezentată în China undeva la jumătatea anului, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro ajunge acum în mod oficial și în România, fiind la momentul actual cea mai puternică trotinetă electrică din portofoliul producătorului chinez. De asemenea, comparativ cu generațiile anterioare reprezintă și un upgrade semnificativ, având roți mai mari, motor mai puternic și o platformă pentru picioare mai spațioasă.

Trotineta electrica Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro păstrează design-ul cu care ne-am obișnuit și este construită în continuare din aceleași materiale de calitate, și anume, aluminiu folosit în industria aeronautică.

Anvelope de 10 inci, acum fără cameră

Una dintre noutățile cu care vine noul model o reprezintă roțile, care acum sunt mai mari, de 10 inci, și fără cameră. Xiaomi menționează faptul că anvelopele sunt unele speciale, numite DuraGel – folosesc un gel special care auto-etanșează cauciucul dacă este înțepat. Datorită roților mai mari, confortul și stabilitatea vor fi îmbunătățite. Cred că este un upgrade pe care mulți utilizatori îl așteptau. De asemenea, și lipsa camerei face ca pană de cauciuc să fie mai ușor de reparat.

Știu că mulți dintre voi veți zice că tot nu are suspensie, însă trebuie totuși să ținem cont că este o trotinetă destinată utilizării în oraș iar anvelopele mari pe 10 inci vor fi mai mult decât suficiente pentru a absorbi denivelările și micile gropi din asfalt.

Suportul pentru picioare a fost și el mărit, acesta aducând un plus de confort utilizatorului, mai ales atunci când trotineta este folosită pe distanțe mai lungi și vrei să îți mai miști puțin picioarele.

Motor de 700W și autonomie de până la 55 kilometri

Motorul este acum mai puternic, acesta având o putere maximă de 700W, ceea ce face ca trotineta să poată urca pante cu o înclinare de până la 20 de grade. Capacitatea bateriei a crescut la 12,400mAh, reușind să obțină o autonomie de până la 55 kilometri. Portul de încărcare este acum acoperit de un capac magnetic care se aseaza automat după fiecare încărcare.

În rest, avem parte cam de aceleași dotări pe care le găsim și la modelele anterioare, și anume: display pe ghidon, frână pe disc și regenerativă E-ABS, far LED de 2,5 W și lampă pe spate. Toate îmbunătățite dar în mare parte similare cu ce găsim și la Xiaomi Pro 2.

Disponibilitate și preț Xiaomi Electric Scooter 4 Pro

Așa cum am precizat, Xiaomi Electric Scooter 4 Pro a ajuns oficial și în România. Asta înseamnă că poate fi comandată de pe site-ul oficial Xiaomi (mi-home.ro) la pachet cu o pereche de căști Xiaomi Buds 3, momentan doar în sistem de precomandă. Prețul actual este de 3,999 lei, fiind de asemenea și cea mai scumpă trotinetă electrică de serie lansată de Xiaomi până acum. Probabil că în perioada următoare o vom găsi și la eMAG.

Distribuie
Lasă un comentariu

1 comentariu
  • Este foarte faina, doar ca au scumpit-o extrem de mult, ma raportez la preturile din anii precedenti. Stiu ca acum s-au scumpit toate dar 4000 lei pe o trotineta electrica e putin cam mult. Nu stiu, zic si eu. 🙂